Nieuwe machine trekt bekijks; 24 cores erbij!

Nieuwe machine trekt bekijks; 24 cores erbij!

Zaterdag 10 September 2011 hebben we ons virtualisatieplatform wederom uitgebreid. ...

Lees meer >>

Firewall

Firewall

Wij maken sinds kort gebruik van een sonicwall firewall. Na ...

Lees meer >>

Dodeca Core

Dodeca Core

Wij zijn blij om mee te mogen delen dat ons ...

Lees meer >>

Virtueel

vir - tu `eel: Een veel gebruikt woord dat betekent dat iets alle eigenschappen heeft van X terwijl het niet noodzalijk X is.

Virtuele Host

Virtuele host is de technische benaming voor een website op het internet. Virtueel maakt dat het niet perse een exclusieve host hoeft te zijn. De techniek wordt al jaren lang gebruikt voor het presenteren van websites door hosting bedrijven.

Virtuele Server

Virtuele servers is al een tijdje onder de aandacht vanwege de hype die er omheen is gemaakt. Eigenlijk is het niet heel erg anders dan de reeds bekende werkelijkheid.

Een virutele server betekent zoveel als een server die gelijk is aan een 'normale' server, maar dan virtueel 'zweeft' op een stapel tastbase hardware servers. Servers in deze context is dan een aantal machines die gezamelijk een basis platform vormen waarop de virtuele server zijn diensten kan verrichten. Dit platform is dus software en daarmee is de virtuele server ook volledig software en dus niet echt tastbaar.

Waarom Virtueel?

Het antwoord is eenvoudig; Doordat de softwarelaag niet alleen middelen ter beschikking stelt, maar ook controleert of de virtuele servers naar wens functioneren zult u als gebruiker van de (virtuele) server geen hinder ondervinden van eventuele hardware storingen. Er is immers voldoende capaciteit om de virtuele server in een ander hoekje op het platform, denk aan een andere machine, door te laten draaien.
Door deze techniek in te zetten kunnen we niet alleen betere controle op onze sysemen uitvoeren, we kunnen de machines ook beter benutten met als gevolg dat we minder machines nodig hebben. Het gevolg daarvan is dat we minder stroom verbruiken en tevens een steentje bijdragen bij het milieu.

Achtergrond